Website Development proces

Stap 1. Informatie verzamelen: Doelstelling, Doelen, Doelgroep

Het belangerijkste doel in deze fase is het defineren van een heldere doelstelling en de bijbehorende toekomstige doelen, bepalen welk publiek je wilt bereiken en en hoe je dit wilt bereiken.

Stap 2. Planning: Sitemap en Wireframes

Een sitemap maakt de verschillende pagina's van een site inzichtelijk, het definieerd de structuur Hierdoor kan je beroordelen hoe eenvoudig en snel een gebruiker bepaalde informatie of een service kan bereiken

Met wireframes kan je de user interface beschrijven. Welke informatie en functionaliteit wordt getoond. Een wireframe bevat geen design. Het beschrijft alleen de elementen die worden getoond.

Stap 3. Design: Pagina Layouts en Beoordeling

De website layout kan een grafische schets zijn of een compleet grafisch design. Het doel is om de informatie structuur weer te geven. De basis functionaliteit en de content te visualiseren. De layout bevat uit kleuren, typografie, logo's en afbeeldingen.

Stap 4. Content verzamelen en schrijven

Het schrijven en verzamelen van content heeft vaak overlap met andere stappen, maar moet niet worden onderschat. Vaak is de klant verantwoordelijk voor deze stap.

Stap 5. Realisatie

In deze stap wordt de website gebouwd. Het Framework en CMS worden geselecteerd. Pagina's worden omgezet. Een hosting omgeving wordt opgezet.

Stap 6. Testen, beoordelen en in productie nemen

De website wordt getest en eventueel verbeterd. De site wordt voorzien van de uiteindelijke content

Stap 7. Onderhoud: Controleren, performance analyse en regelmatige updates

Een website 'leeft', en is eignelijk nooit af. Er komt nieuwe content. Het aantal bezoekers neemt toe. Feedback wordt verwerkt. En nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd (Stap 1).

« Terug naar het ovezicht

×